Ivana&Miroslav

Once upon a time... neobično i neočekivano vjenčanje u stilu 20-tih godina prošlog stoljeća

TEKST: IVANA ŠIMIĆ FOTO: GAMMA VIDEO | Datum novosti: 28.2.2014. 19:27:00

Vezani članci:

PRAVE LJUBAVNE PRIČE NIKAD NEMAJU ZAVRŠETAK - podijelite s nama početak…, tekst je s pozivnice koju smo zajedno s kumom Vedranom osmislili i dizajnirali za naše vjenčanje.
Onaj pravi početak naše priče dogodio se prije nešto više od 6 godina u 7. paviljonu Studentskog doma Stjepan Radić. S obzirom na to da nismo neki formalisti nismo ni pričali o svadbi pogotovo jer ni Miroslav ni ja nismo bili ljubitelji takvih ceremonija. Prije tri godine, na godišnjicu veze smo shvatili da će nam godišnjica 2013. pasti u subotu i kroz šalu zaključili da bi se mogli vjenčati upravo tada. I to je bilo to…
Oboje smo Slavonci pa nije bilo dileme gdje će biti svadba. Nismo htjeli tipičnu slavonsku svadbu sa stotinama uzvanika pa smo izabrali manju salu u kojoj bismo mogli imati intimnu atmosferu. Željeli smo ustvari veliki tulum bez puno formalnosti, na kojem ćemo se i mi i naši gosti dobro zabaviti.
Ja sam ljubiteljica vintage stvari, obožavam buvljak Hrelić i sitnice iz bakinih ormara, a oboje volimo filmove i serije s tematikom iz 20-tih do 50-tih godina prošlog stoljeća pa smo zaključili kako bi bilo super imati „vintage“ svadbu s temom iz navedenog razdoblja. Svi su prijatelji bili oduševljeni i odmah su se revno prihvatili planiranja, a mi smo bili sretni jer smo dobili savršen tim za naš spektakl. Bez imalo pretjerivanja svadba je pravi projekt, a svaki uspješan projekt uključuje dobar tim koji stoji iza njega zato  zahvaljujemo našim obiteljima i prijateljima na strpljenju, podršci i velikoj pomoći.
Momačka i djevojačka zabava je bila zajednička fešta i, pokazalo se, svojevrsna generalka za vjenčanje. Okupilo nas se 50-tak i odlično zabavilo uz paintball i roštilj. Već tada smo shvatili da se ekipa istinski raduje našoj svadbi što nam je bio još veći poticaj za realizaciju ideje.

Ne smijem zaboraviti napomenuti da smo ipak napravili neke kompromise i odlučili poštovati i neke slavonske običaje. Mladoženja je došao po mene, pored njega su bili naši prijatelji, opaki „gangsteri“ uz pratnju tamburaša. Na pjesmu Izađi mala, sam odbila izaći pa su tamburaši morali isprobavati nekoliko pjesama dok nisu pogodili onu pravu. Na vjenčanje smo se vozili u predivnom oldtimeru Packard - model 120c iz 1937. godine, vlasništvo dr. Ivana Bagarića kojeg smo na raspolaganje dobili zahvaljujući našem fotografu. U crkvu smo ušli zajedno uz instrumental koji su na violončelu i gitari odsvirali naši prijatelji. Za vrijeme čestitanja pjevala je moja draga prijateljica Renata.
Fešta je nastavljena u predivno uređenoj sali, s mnoštvom vintage i retro detalja. Na stolovima su bili oblačići od gipsofile u vazama, male lučice i brojevi - oznake u obliku gramofonske ploče, stol mladenaca je ukrašen u shabby chic stilu - spoj krletki, cvijeća (gipsofila, bijele hortenzije i karanfili), svijeća, kofera, gramofona i ostalih vintage detalja, a iza njega se nalazio kamin s ogledalom i slikama naših roditelja s njihovih svadbi i naša slika u retro stilu.
Nakon prvog plesa uz pjesmu Everything, Michaela Bubléa, pozdravili smo goste, moja mama je rekla nekoliko riječi nakon čega smo krenuli s večerom. Oko ponoći je na red došla i torta, u obliku 3 stara kofera, a poslije torte mladoženja je bacao podvezicu, a ja svoj buket. Prilikom darivanja dame su dobile na poklon lepeze, gospoda male čokanjčiće s rakijom, a djecu smo razveselili šarenim lizalicama. Knjiga dojmova ili kako su je naši gosti prozvali knjiga žalbe bila je pun pogodak jer je sačuvala dio atmosfere i energije gostiju, a nama donijela puno smijeha i suza radosnica. Atmosfera na svadbi je bila odlična, plesalo se cijelu večer. Na kraju su u 3 sata iza ponoći, instrumente uzeli  u ruke naši prijatelji i zaokružili ovo sasvim (ne)obično vjenčanje.

 

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što