Tropski raj

Čudesni zalasci sunca, tišina, nezaboravni trenuci na terasi bungalova, čarobne plaže i nezaboravan podvodni svijet.

Tekst: SONJA TEKAVEC Foto: NI | Datum novosti: 18.3.2013. 13:16:00

ČAROBNO OTOČJE MALDIVA čini niska od preko tisuću otoka koji se pružaju od Indije prema jugu. Maldivi su stvarno daleka destinacija no njihova čudesna ljepota, toplo vrijeme i vrhunski hoteli garantiraju odmor vrijedan tolikog puta. Glavni i jedan od najvećih otoka je Male. Na njemu živi nešto više od 100.000 stanovnika. Ukoiko se na Maldivima nešto događa, događat će se samo na tom otoku. Ipak uprkos tome većina posjetitelja se na Maleu ne zadržava dugo i koristi ga kao startnu točku za transfer na svoj odabrani otočić. Upravo stoga Male ostaje vjeran tradiciji i od posjetitelja se još uvijek očekuje ponešto konzervativno ponašanje i odijevanje koje je u skladu s većinskom muslimanskom vjerom. Maldivski otoci su koraljnog podrijetla, nastali su iz manjih sipina odumrlih koralja nataloženih na morskim grebenima. More je na sipinu naplavilo kokosove orahe iz kojih su izrasle palme i korijenjem utvrdile tlo, a krošnje drveća nastanile su raznovrsne ptice. Većina otočića izdiže se tek nekoliko metara iznad razine oceana čiji valovi nježno miluju bijele pješčane plaže. Kako se posljednjih desetljeća razina oceana podiže, Maldivi pomalo nestaju i potapaju se u ocean od kuda su i potekli.

Maldivski otočići  Većina maldivskih otoka nije naseljena, a čak su i turistički otoci izuzetno mali – u promjeru rijetko presežu nekoliko stotina metara. Na takvom je otočiću uglavnom smješten samo jedan hotel s restoranom i sportskim centrom koji gostima nudi zanimaciju za cijeli dan. Hoteli uglavnom nude boravak u lijepim bungalovima skrivenim u tropskim vrtovima uz plažu dok su oni ekskluzivniji i najskuplji sagrađeni na vodi. Neki će se na Maldivima osjećati nekako stješnjeni, tamo nema promenada, živahnih ulica ni automobila no zato su tu čudesni zalasci sunca, tišina, nezaboravni trenuci na terasi bungalova i nezaboravan podvodni svijet.
Vrlo rado ih za bračno putovanje izabiru mladenci koji traže čarobne trenutke u dvoje u pravom tropskom raju. Odmor na Maldivima možete kombinirati i s putovanjem po Šri Lanki – cijena kombinirane avionske karte je tek neznatno viša.

Podvodni svijet Maldivi predstavljaju pravi raj za fotografe, posebno one koji objektive vole potopiti ispod površne mora gdje se otvara novi bajkoviti svijet s nepreglednim jatima tropskih riba i beskrajnim koraljnim grebenima. Ne čudi stoga da Maldive posjećuju ronioci iz cijelog svijeta. No da bi uživali u čarobnom morskom kraljevstvu ne trebate ronilački ispit. Za to su vam dovoljni maska i peraje jer je laguna oko plaže pravi tropski akvarij kao stvoren za bezbrižno uživanje.

Spa centri Wellness cetri na Maldivima su nešto pposebno i toplo ih preporučujemo svima koji si žele priuštiti pravo opuštanje. Spa centar ima svaki bolji hotel, a određeni tretmani mogu biti uključeni i u all inclusive aranžman. U hotelima s četiri i pet zvjezdica će vas stvarno razmaziti. Očekuju vas razni mali znakovi pažnje i prvorazredna usluga što ne čudi jer Maldivi žive uglavnom od turizma.

Plaže Većeg i bogatijeg izbora bajkovitih plaža nećete naći nigdje u svijetu. Maldivi tijekom cijele godine pružaju toplo i prijatno vrijeme idealno za leškarenje na plaži i ronjenje. Tu ćete zaboraviti na svakodnevni ritam i udahnuti život punim plućima. Od prtljage stvarno ne trebate više od kupaćeg kostima i kreme za sunčanje, a kući ćete se vratiti puni prijatnih uspomena koje će trajati zauvijek.

Za savjete, pomoć pri izboru pravog otoka za vas i rezervacije  www.egzoticna-vjencanja.com

 

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što