Vjenčana fotografija

Formalne, pomalo ukočene ili spontane nenamještene poze?  Izbor fotografa za vjenčanje ovisi o stilu fotografija za koje ste se odlučili

Tekst: MAJA BINIĆ Foto: GAMMA VIDEO STUDIO | Datum novosti: 19.2.2014. 11:12:00

Vezani članci:

VEĆINA MLADENKI ĆE BEZ RAZMIŠLJANJA PRIZNATI da je izbor fotografija s vjenčanja koje iz obilja ponuđenih želi naručiti težak zadatak. Stvar je tim teža što su fotografije stilski sličnije. Stoga većina parova pri sastavljanju vjenčanog albuma pribjegava solomonskom rješenju i odabire od svega ponešto prema receptu malo strogih i formalnih fotografija pa malo onih spontanijih, polunamještenih i na kraju nekoliko onih koje podsjećaju na skrivenu kameru. Koliko kojih ovisi naravno o osobnom ukusu i izboru. Ipak pri odabiru budite pozorni kako biste izbjegli jednoličnost i dosadu.
NAMJEŠTENE GRUPNE FOTOGRAFIJE Koliko god se trudili izbjegavati grupne namještene fotografije, nije loše u svoj izbor uključiti i nekoliko takvih osobito onih na kojima se nalaze pripadnici starije obiteljske generacije ili oni koji žive na velikoj udaljenosti. I takve fotografije mogu se osvježiti ukoliko se izbjegne standardno poziranje u redovima. Ukoliko se svi okupe oko mladenaca ili najstarijih čalnova obitelji koji sjede na lijepoj klupi ili paru stilskih naslonjača fotografija će izgledati sasvim drugačije. Dodajte sceni dobro raspoloženje i uživajte u tome da svi barem izgledaju veselo.
FORMALNI PORTRETI Svatko će poželjeti barem jednu poziranu fotografiju sa svojim novim bračnim suputnikom odnosno kumovima koju će uokviriti i držati na posebnom mjestu. Vjerojatno će kopiju poželjeti i vaši rođaci i prijatelji. U pravilu se fotografiranje svakog sa svakim (njena obitelj/njegova obitelj) obavlja nakon svečane ceremonije ispred crkve ili na nekom mjestu poput parka. Čekanje na red kad se radi o velikom broju ljudi zna biti iscrpljujuće. Napravite popis fotografija koje biste željeli i u dogovoru s fotografom odredite mjesto na kojem se to može obaviti tiho i opušteno za vrijeme svečanog prijema.
POLUNAMJEŠTENE SKRIVENE FOTOGRAFIJE Šarmantne slike mladenke koja se skriva iza ugla želeći iznenaditi mledoženju ili fotografije dječice koja petljaju oko tacne s kolačima iziskuju dosta truda. Ukoliko želite takve fotografije koje samo izgledaju kao da su snimljene skrivenom kamerom sve treba pažljivo isplanirati i čekati pravi trenutak za okidanje. Ukoliko želite neku posebnu scenu iskoristite magazine u kojima u pravilu objavljuju takve fotografije da biste fotogrfu objasnili što želite
SPONTANE IGRE Naravno, ništa se ne može mjeriti sa spontanim fotografijama na kojima vaš ujak na plesnom podiju nosi šešir svoje supruge ili mladenka upravo popravlja čarape. Iskusan vjenčani fotograf uvijek jednim okom vreba upravo takve nenamještene situacije. U pravilu se broj potencijalnih dobrih scena povećava kako slavlje odmiče a uzvanici postaju slobodniji. Zato dogovorite s vašim fotografom da se na slavlju zadrži onoliko koliko je potrebno da bi vaš vjenčani album bio bogatiji za nekoliko originalnih i neponovljivih fotografija.
CRNO BIJELO, SEPHIA ILI POSEBNI EFEKTI Vjenčanje je svakako šaroliko i bojama nabijeno događanje pa ne bi bilo primjereno album napuniti isključivo dramatičnim crno bijelim fotografijama. No poneka crno bijela ili fotografija sa starinskim sephia štihom svakoko je poželjna. Današnja tehnologija omogućuje da se na fotografijama primjene razni specijalni efekti. Takvi zahvati uglavnom su pomodnog karaktera pa vam preporučujemo da ne eksperimentirate previše kako biste izbjegli da za nekoliko godina vaše slike za vječnost izgledaju u najmanju ruku neprimjereno.

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što