Kum na vjenčanju

Kada ste nekome kum, to znači da trebate preuzeti i neke dužnosti. 

Tekst: MAJA BINIĆ Foto: SVADBAS PHOTOGRAPHY | Datum novosti: 13.5.2014. 14:44:00

Vezani članci:

Svome prijatelju vi ste neka kombinacija sluge i čvrste ruke jer mu pomažete u tom novom iskustvu. Kao vođa mladoženjina tabora::
- trebate biti osobni pomoćnik i savjetnik prije i tijekom vjenčanja. Naravno, pomoći ćete mu i oko priprema za bračno putovanje.
- pomozite mladoženji da izabere svadbeno odijelo, a ako ćete biti slično odjeveni, ovo će vam biti sjajna prilika i da se uskladite. Možda ćete se morati pobrinuti za smještaj gostiju koji dolaze izvan mjesta u kojem će biti vjenčanje.
- organizirajte momačku zabavu. U planiranje zabave možete uključiti i ostale mladoženjine prijatelje koji će, bez iznimke, pristati pomoći vam. Za financijsku stranu tog pothvata ne morate brinuti, taj trošak ćete podijeliti sa svima koje pozovete.
- dogovorite s budućim bračnim parom i njihovim roditeljima detalje oko same ceremonije: kako ćete hodati, tko ide prvi, tko drugi, tko je s koje strane...
- prije vjenčanja, ukrasite automobil mladenaca zajedno s prijateljima.
- vaša najvažnija dužnost je na samoj ceremoniji gdje ćete stajati kraj mladoženje i čuvati prstenje dok ne dođe vrijeme da im ih predate. Za prstenje pronađite sigurno mjesto (pripazite da vam džep nema rupu), i kad dođe vaš trenutak pokušajte se ne zbuniti.
- potpišite se u Knjigu vjenčanih kao svjedok ceremonije, zajedno s mladenkinom kumom.
- na samom slavlju vaša je dužnost  da se prvi pridružite prvom plesu novopečenih mladenaca.
- također ćete morati održati i pozdravni govor prije večere. Od svega navedenog ova dužnost svim kumovima najteže pada. Pripremite se i ne zaboravite najvažnije pravilo: u govoru ne spominjite momačku zabavu!
- prikupite sve kuverte koje gosti daruju mladencima i čuvajte ih kod sebe. Možete im ih predati sljedeći dan.
- kada slavlje završi svakako se pobrinite i za prijevoz mladenaca.
Vjenčanje će biti gotovo u trenu, stoga ne zaboravite se i sami zabaviti. Naposlijetku, ovdje ste da proslavite vjenčanje svog najboljeg prijatelja!

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što