Korak po korak...

Ljeto je zasigurno iscrpilo vašu kožu, riješite se mrtvih stanica i otkrijte novu, zdraviju kožu 

Tekst: IVA BURIĆ MOGULIĆ Foto: NI | Datum novosti: 27.11.2013. 13:09:00

Vezani članci:

VRIJEME POSTAJE SVE HLADNIJE I IAKO SUNCE VIŠE nije tako jako kao ljeti još uvijek bi trebalo nanositi kreme sa zaštitnim UVA i UVB faktorima. Hidratacija je također vrlo važna, kao i hranjenje kože. Pod utjecajem sunčevih zraka koža se isušuje, pa bore i fine linije postaju primjetnije. Zato je jesen pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože: za  masnu, normalnu ili kombiniranu kožu, koristite lagane, nemasne proizvode. Ovdje ćemo ponuditi neke jednostavne, ali učinkovite savjete o tome kako se morate brinuti za vašu kožu u jesen.
PRVI KORAK
Svakako treba otići na klasično čišćenje lica u kozmetički salon. Tretman lica ili čišćenje lica je kozmetički postupak koju uključuje nekoliko radnji, kao što su: čišćenje, uklanjanje mrtvih stanica, parenje, maska, masaža. Svaki tretman lica bi trebao početi analizom kože, pri kojem kozmetičar pregledava vaše lice kroz jarko osvjetljeno povećalo da bi utvrdio stanje i tip vaše kože.
Tek kad napravimo čišćenje lica možemo raditi daljnje tretmane za njegu kože.
DRUGI KORAK
Otprilike tjedan dana nakon čišćenja lica podvrgnite se dijamantnoj mikrodermoabraziji.
Što je uopće  mikrodermoabrazija?
Mikrodermoabrazija uključuje odstranjivanje površinskog sloja kože sitnim kristalima pod velikim pritiskom. U kozmetičkim krugovima običava se govoriti o temeljitijem, dubinskom pilingu jer se tom tehnikom uklanjaju mrtve stanice zbog kojih koža izgleda "isprano" i nakon tretmana koža lakše apsorbira sve preparate protiv bora odnosno hranjive kreme kojima je tretirate. Mikrodermoabrazijom se mogu postići sjajni rezultati, ali sve ovisi o pravilnoj primjeni i tipu kože.
Nova metoda je dijamantna mikrodermoabrazija, koja za razliku od prethodne generacije aparata baziranih na kristalima (najčešće aluminij-oksida) koristi prave čestice dijamanta postavljene pod različitim kutovima i gradirane prema veličini dijamantnih čestica. Ovisno o problemu koji želimo tretirati, ali i cilju koji želimo postići (uklanjanje bora, hiperpigmentacija ožiljka ili pomlađivanje kože) i stanju same kože, biraju se različiti dijamantni nastavci najprikladniji za određeni problem. Tijekom tretmana „stari” sloj kože otklanja se vakuumom, koji istodobno stimulira fibroblaste na proizvodnju elastina i kolagena.
Nakon što se napravi mikrodermoabrazija, u kožu se ciljano unose supstancije koje su u deficitu (npr. ampule kolagena, liposoma, hijaluronske kiseline, različitih vitamina i minerala…) u cilju rješavanja određenoga kožnog problema.
Prednost dijamantne mikrodermoabrazije nad prethodnim generacijama aparata je ta što ni klijent niti terapeut nisu izloženi prašini kristala, čime se izbjegava iritacija dišnog sustava i kože, kao i mogućnost razvoja bilo kakve upale. Prosječno je potrebno 5 tretmana 1x tjedno.
Nakon što smo kožu očistili i nahranili možemo bez brige razmišljati o šminki jer dobar i kvalitetan make up uvelike ovisi i o njegovanoj i čistoj koži lica.

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što