Final Count-down

Kozmetički tretmani koje bi si svaka mladenka trebala priuštiti u završnim pripremama za vjenčanje

Tekst: IVA BURIĆ MOGULIĆ Foto: NI | Datum novosti: 13.3.2013. 16:57:00

Vezani članci:

ZNAMO DA SVAKA MLADENKA NA DAN VJENČANJA zrači i blista posebnim sjajem zahvaljujući kojem izgleda prekrasno, no prava tajna odličnog izgleda i osjećaja krije se u trudu uloženom čak i mjesecima prije najvažnijeg dana. Kako bismo vam pomogli da sve uspijete obaviti na vrijeme i na pravi način, u nastavku donosimo nekoliko savjeta naše suradnice Ive Burić Mogulić, vlasnice salona ljepote Diva.

MJESEC DANA PRIJE…

Probni make up Na probnom šminkanju ćete se s vizažistom dogovoriti o make up-u koji vam najbolje pristaje i kakav biste voljeli imati na vjenčanju. Možete ponijeti i slike iz časopisa kako biste  lakše objasnili kakvu šminku i izgled želite. Jako je važno  da vizažist upozna vaše lice, a jednako je važno da i vi upoznate njegov stil. Važno je raspitati se i koju dekorativnu kozmetiku koristi jer je kvalitetna kozmetika vrlo bitna za postojanost make up-a. Moramo naglasiti da je make up za vjenčanje nešto jači nego što je to klasični dnevni make up te je sličniji večernjoj šminki. Primarni razlog za to je vjenčana fotografija. Danje svjetlo, svjetlo reflektora i svjetla u sali, na fotografijama jednostavno izblijede i "obrišu" šminku s vašeg lica. Zato je potrebno staviti postojanu šminku koja će i u takvim uvjetima naglašavati vaše oči, usne, jagodice…

Anticelulitna masaža s kofeinom Zbog  posebnosti preparata i načina rada daje brže rezultate nego klasična anticelulitna masaža. Radi se s kofeinom koji je rastopljen u šećernom gelu (2% otopina), a zahvaljujući  malim molekulama šećera koje tijelo prepoznaje kao prirodni sastojak postiže se penetracija aktivnih tvari u dublje slojeve kože i brža razgradnja celulita.
Pandhy`s masažu odlikuju posebni pokreti koji uz djelovanje šećernim gelom izazivaju hiperemiju što dovodi do brže razgradnje masnih stanica i izbacivanja štetnih tvari iz organizma. Masaža traje samo 20 minuta, a učinak je kao kod standardne masaže u trajanju 50 minuta.

Čišćenje lica
S čišćenjem lica potrebno je početi dosta rano, idealno je da prvi tretman čišćenja obavite mjesec dana prije vjenčanja pogotovo ako imate problematičnu kožu kojoj je potrebno redovito čišćenje. Profesionalna kozmetičarka će vam očistiti lice i vratiti mu sjaj i svježinu.

TJEDAN PRIJE…

Njega lica Tretman prema potrebi(ampula, masaža lica, maska).

Relaksirajuća masaža Sam naziv govori da se radi o umirujućoj, opuštajućoj masaži kod koje se tretiraju parcijalni dijelovi tijela (samo leđa, samo noge) ili kompletni dio tijela. Cilj masaže je opuštanje kompletnog organizma, ono što je mladenki i potrebno prije vjenčanja. Uz ugodnu muziku, pozitivan ambijent, masaža se provodi individualno te se klijentu posvećuje maksimalna pozornost.

NEKOLIKO DANA PRIJE…

Depilacija šećernom pastom Depilacija prirodnom šećernom pastom bez dodataka konzervansa, koju je za postizanje besprijekorne ljepote prakticirala i Kleopatra. Mješavina šećera, limuna i biljnih sastojaka koja dlačice izvlači iz korijena sprječavajući urast dlaka. Depilacija je posve prirodna bez kemijskih dodataka i ne izaziva alergijske reakcije. Pasta se nanosi mlaka tako da se preporuča i osobama s proširenim venama i osobama sklonim pucanju kapilara. U higijenskom smislu ovaj je postupak besprijekoran jer se jednom upotrijebljena pasta više ne koristi, a ne postoji ni mogućnost zaraza jer se šećer ponaša kao prirodni konzervans i ne dopušta razvoj bakterija. Smola u potpunosti obuhvaća dlačice, zajedno s korijenom, pa je rast usporen. Poanta svega je da se dlake čupaju u ANAGENOJ FAZI RASTA (svaka 2-3 tjedna) pa se s vremenom njihova gustoća prorjeđuje. Nije nevažno ni da cijeli postupak izaziva znatno manje boli nego druge mehaničke depilacijske metode.
Ova vrsta depilacije pogodna je za sve tipove kože, a idealna je i za takozvanu brazilskU depilaciju intimnih dijelova.
Depilacija intimne zone može se izvesti na način da postignete oblik koji želite (srce, krug…)

Minival trepavica Vaše trepavice su ravne? Svakodnevno prije nanošenja maskare morate upotrebljavati škare za uvijanje? Izaberite minival trepavica i ravne trepavice odlaze u zaborav! Nakon tretmana koji traje samo 40 minuta uživat ćete u efektu uvijenih trepavica 3 do 4 tjedna!

DAN PRIJE…

Soak off gel/lak za savršenu manikuru Usluge trajne francuske manikure ili klasične manikure i pedikure uz postojanu boju laka su u zadnje vrijeme najtraženije među klijentima. Nova vrsta proizvoda Soak off gela/laka izvanredna je alternativa kada je u pitanju besprijekoran izgled francuske ili klasične manikure. Soak off gel/lak ima i do tri tjedna veću trajnost od tradicionalnog laka za nokte. Soak off gelovi/lakovi se mogu koristiti na prirodnim noktima, ali i na noktima na koje je apliciran gel ili akril. Soak off ima svojstvo samoniveliranja, čime se uvelike olakšava njegova aplikacija te se sprječava odvajanje boje od plohe nokta. Soak off se vrlo lako uklanja hidratizirajućom i revitalizirajućom otopinom iz kolekcije Cuccio Profesional. Promjena Soak off boje na vašim noktima postala je vrlo jednostavan i brz proces budući da se Soak off otapa s noktiju u roku od nekoliko minuta, nema „rašpanja“ kao kod tradicionalnog gela ili akrila.

Pedikura Estetska pedikura je tretman ljepote za vaša stopala. Pediker uklanja zadebljanu kožu, oblikuje i tretira nožne nokte, koristi ulja i kreme za umirenje i omekšavanje vaših stopala čineći da se osjećate laganiji i ljepši.
Pedikura obično traje od 30 minuta do 120 minuta, a ovisi o procedurama koje se koriste prilikom samog tretmana.
Tretman obično započinje ugodnom i relaksirajućom mirisnom kupkom. Nakon kupke odstranjuje se zadebljala koža, skraćuju se i oblikuju nokti, a ako postoji kakav medicinski problem, poput kurjeg oka ili uraslog nokta, i to se rješava u toj fazi.

Beauty sleep Prije nego pođete na počinak uoči velikog dana, nemojte zaboraviti reći svom zaručniku koliko ga volite!

NA DAN…
Prepustite se rukama iskusnog vizažista koji će vas našminkati onako kako vi to zaslužujete!
I da ne zaboravimo. Uživajte, ovo je vaš dugo očekivani dan!

 

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što