Probuđena ljepota

Make up nije maska. Također nije moda. Make up je umjetnost naznačavanja oblika određenog lica i njegove individualnosti (Edda Kufner)

Tekst: DANIJELA KUŠEN Foto: NI | Datum novosti: 3.7.2013. 14:06:00

Vezani članci:

SVAKA DJEVOJKA IMA SVOJ, VEĆ IZGRAĐENI STIL KOJI nije potrebno iz temelja mijenjati. Umjesto toga preporučujemo da, prateći savjete profesionalaca, malo po malo nadograđujete svoje znanje i stječete iskustvo, neophodno da bi kroz make up  mogli izraziti vlastitu osobnost. Rezultat neće izostati.
Na sam veliki dan, prepustite se osjećajima i vjerujte, osim stečenom znanju, i vašoj intuiciji. Na kraju uvijek možete pribjeći nekoj od ranije isprobanih kombinacija poput one kad ste osvojili izabranika svoga srca.
Ako još uvijek niste sigurni u nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći da zablistate.
Iako za svakodnevni make-up nije uobičajeno nanositi previše šminke, pomirite se s tim da, na vjenčanju, morate imati nekoliko slojeve pudera, jer se u protivnom, kad vam razdragani uzvanici krenu čestitati, može dogoditi da vaš make up doslovno nestane. Kozmetički brandovi danas nude tekuće pudere s dugotrajnim efektom Lancome teint idole, ali i idealne pudere u prahu  Shiseido, Kanebo  ili Guerlaine kojima ćete fiksirati podlogu, a ten će izgledati baršunasto.
Druga je mogućnost da se napudrate kao i svaki dan, a za popravke koristite proizvod poput Kanebovog Triple Touche compact. U njemu ćete dobiti ispunjavač pora i bora, korektor i kompaktni puder za fiksiranje tekuće podloge i brzo prepravljanje. Novost je da korektor može ići bez problema preko već nanesenog pudera, što je dobro došla pomoć kod nekih iznenađenja, kao što je akna nastala noć prije velikog dana. Nemojte se opterećivati mišlju da sve treba biti u istom tonu ili da kao mladenka morate biti drugačiji nego inače. Usklađivanje boje na očima, usnama i  shodno tome izbor boje rumenila je najteži odabir. Pročitajte nekoliko savjeta koji slijede pa zatim isprobajte nekoliko kombinacija dok ne pronađete onu koja vam najbolje odgovara.
Kad govorimo o očima, boje koje odaberete za vjenčanje nikada ne smiju biti pretamne, osim u kutovima oka dakako, pogotovo ukoliko želite da vaše oči budu u prvom planu na fotografijama s vjenčanja. Za isticanje zelenih očiju odaberite ljubičaste nijanse. Ukoliko su vam oči plave, preporučujemo narančaste, smeđe ili purpurne nijanse. Iako se općenito smatra da je najteže istaknuti smeđe oči, valja imati na umu da uz njih lijepo pristaju modra, a za one koje se stvarno žele istaknuti i  tirkizna boja. Preporuka koja vrijedi u svakom slučaju je da sve kombinacije treba isprobati prije vjenčanja, čak i kada mislite da se radi o ranije uspješnim kombinacijama.
Ne zaboravite obrve, one su vašim očima kao okvir slici. Ne smiju biti prenaglašene već samo lagano definirane odgovarajućom olovkom (prije ih obvezno sredite kod kozmetičarke, samo naglasak na konturu ne jako mijenjati oblik!). Boja olovke za obrve mora biti za nijansu do dvije svjetlija od prirodne boje vaših obrva.
Ukoliko su vaše usne pune, lijepog oblika (pa i kad se nasmijete) izbor je velik odnosno ograničenja nema.
Međutim, ukoliko su usnice tanke, male i bez punoće obvezno trebate koristiti pastelne boje i intenzivno sjajilo. Ne posežite za šljokicama, taj dio je rezerviran za proslavu Nove godine!
Boja obraza uvijek se mora slagati s bojom usnica. Pa iako su usnice bez boje, rumenilo ili terracota, koja je i puder i rumenilo u jednom, obvezno moraju poslužiti nijansiranju vašeg lica.
I za kraj nešto o stilu. Tu nema puno filozofije. Sjetite se riječi iz uvoda! Naučite naglasiti svoje prednosti i pustite da vaša osobnost dođe do punog izražaja i ne zaboravite da vjenčanje nije modna pista!

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što