Moje cvijeće, moj stil

Pri izboru vjenčanog buketa uzmite u obzir da izbor cvijeća koje držite u ruci treba biti izraz vaše osobnosti, osjećaja i stila

Tekst: MAJA BINIĆ Foto: MARTINA HOHNJEC | Datum novosti: 8.5.2014. 12:12:00

Vezani članci:

PREMA UOBIČAJENOM VJEROVANJU cvijeće predstavlja svojevrsni jezik ljubavi i romantike. Nevjeste njime, od pamtivijeka do danas, izražavaju osjećaje i svoju osobnost. Prema predaji, u Parizu su mladenke na dan svoga vjenčanja ujutro odlazile na gradsku tržnicu da bi od svježeg sezonskog cvijeća odabrale sebi najdraže i složile ga u buket i povezale vrpcom koju su dobile od majke i koja se čuvala naraštajima.
Buket u nevjestinoj ruci nije zato samo dekoracija, već umjetničko djelo koje treba nositi poruku i biti izraz njezina stila.
O buketu počnite misliti kad izaberete program ceremonije. Tada ćete već znati kakva će biti vaša odjeća i što buketom želite poručiti. Iako prvenstveno treba misliti o bojama i tipovima cvijeća, treba odlučiti o svim osobinama buketa, njegovoj veličini i izgledu. Buket će zatim odrediti ton svih ostalih dekoracija na vjenčanju, uključujući i cvijeće za svadbeno slavlje.Volite li klasično cvijeće, kao što su ruže, ili možda više volite naglasiti kontrast, pa ćete izabrati ljubičaste Vande i žute odnosno narančaste tulipane?

Sviđaju li vam se konvencionalne forme aranžmana ili ste skloniji slobodnima? Biste li radije izabrali sitne cvjetove ili nekoliko velikih na dugim stapkama? Kakve mirise volite – svježe i lagane ili klasične i dojmljive? Sve su to pitanja na koja treba odgovoriti kako biste zamislili vjenčani buket koji odgovara baš vama. Boje i predmeti koje volite, pa čak i vaša kozmetička torbica, mogu biti osnova iz koje će nastati vizija vašeg vjenčanog buketa.

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što